Ученици и учители от СОУИЧЕ "Св. Кл. Охридски" на празника на детето в Истанбул

S2020067m.jpg      От 23.04.2010 г. до 25.04.2010 група ученици и преподаватели от СОУИЧЕ "Св. Климент Охридски" - Благоевград бе на посещение в Истанбул по покана на училище "Лютфи Банат", намиращо се в централния истанбулски квартал - Бешикташ, във връзка с участие на нашите ученици в традиционния фестивал на детето - 23.04.2010 г. - официален празник в Република Турция.
      Учениците Иван Георгиев, Благовест Дойчинов, Петър Михов и Георги Георгиев от пети клас и Вероника Югова от шести клас, водени от директора на училището – г-жа Катерина Марчева, преподавателя по музика - Йосиф Калпачки и преподавателите по английски език - Сладина Ерменкова и Ели Бундова, изнесоха програма от колоритни български фолклорни песни и танци.
      Нашите ученици получиха горещите аплодисменти и приятелската подръжка на своите връстници от Истанбул, които също се представиха блестящо на сцената. Г-жа Марчева приветства домакините с топло благодарствено слово за тяхното гостоприемство, като отправи към тях покана за гостуване в нашата страна.
      Домакините, в лицето на директора на училището и неговите колеги, бяха изключително гостоприемни, сърдечни и отзивчиви към своите гости от България. За краткия престой там те успяха да покажат на българските си гости едни от най-известните исторически и културни ценности на Истанбул, както и да им дадат възможността да усетят вкуса на тамошните традиции в музиката, изкуството и традиционната кухня.
      Трудно могат да се опишат с думи позитивните впечатления и емоции, които учениците и техните ръководители донесоха със себе си тук, в България. Децата намериха там своите нови невероятни приятели, с които общуваха на английски език и поделиха всички щастливи моменти от престоя си в Истанбул.
      Тръгвайки си, българската група беше заредена с позитивизма, гостоприемството и усмивките на своите прекрасни домакини от Истанбул.
LAN_THEME_1
Архив новини
Отиди на страница  1 2 3 ... 126 127 128