Ден на търпението - 25 март


 
 25032018a.png   25032018b.png
 
25032018c.png   25032018d.png
 
25032018e.png   25032018f.png   
 
      Средно училище с изучаване на чужди езици „Свети Климент Охридски“ - Благоевград за поредна година взе участие в инициативата на Общински съвет по наркотични вещества град Благоевград с основна цел да се призоват ученици, родители и учители към взаимно изслушване и уважение, зачитане мнението на другите и толерантни взаимоотношения. Децата с ентусиазъм и голямо желание се включиха в множество мероприятия
       „Patience day“ в VIII А клас на СУИЧЕ "Свети Климент Охридски" - Благоевград се превърна в поредица от споделени лични впечатления, приложение на тематични чужди думи и магически истории за търпеливата гъсеница 'caterpillar' превърнала се в красива пеперуда монарх 'the monarch butterfly'. Посланието на урока под ръководството на г-жа Росица Чанева беше чрез чуждия език да внуши съпричастност към околните и търпение по стръмния път към успеха.
       В група ЦДО №5 учениците участваха в арт терапевтично изживяване под ръководството на г-жа Царимира Георгиева. Децата изтеглиха по един лист, на обратната страна на който всеки видя по една буква, която трябва да оцвети, без да споделя с останалите какво има на листа. Учениците оцветяваха с различно старание и търпение, с избрани от тях цветове. За някои беше трудно да дочакат крайния резултат, но въпреки това образите оживяха с пъстри цветове. Всички заедно се опитаха да подредят думи с изработените букви. След няколко подредби на образите „оживя“ думата ТЪРПЕНИЕ. Бяха обсъдени различни случки от ежедневието, при които се изисква проява на търпение. Учениците изработиха табло и запечатаха преживяването с обща снимка. 
      Малките ученици от III В клас на СУИЧЕ "Свети Климент Охридски" под ръководството на г-жа Златка Георгиева направиха букет с добри думички, украсиха го с усмивки и го споделиха с радост с всички, по случай деня на търпението.
       "Мъдростта се крие в търпението. За да сме мъдри трябва да сме търпеливи" - това разбраха учениците II А, IV А, IV Б, VI А, VI Б и VII Б класове от СУИЧЕ "Св. Кл. Охридски" под ръководството на г-жа Виолета Узунова. Те отбелязаха 25 март - Ден на търпението като се потопиха в прекрасния свят на приказки, притчи, пословици, поговорки и мъдри мисли, посветени на търпението. Учениците дискутираха темата за търпението, като подчертаха съществената роля на това човешко качество за формиране характера на личността. Учениците от ХІ А клас, коментираха и споделяха своя личен опит и това колко е важно да сме търпеливи.
       Ученици от III А и III Б класове изготвиха табло с 10 правила за толерантност и търпение.


LAN_THEME_20
Архив новини
Отиди на страница  1 2 3 4 ... 126 127 128